11 Nisan 2013 Perşembe

Tel Kadayıfı Tatlısı Tarifi

İçindekiler:
300 gram tel kadayıf
2 adet büyük dil peyniri
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

 Püf Noktaları

Dil peynirini tel tel ayırarak kenarda bekletiyoruz. Yumurtayı terin bir kaseye kıralım. Üzerine yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice çırpalım. Biraz da geniş olmasında fayda var aslında kullandığımız kabın.
Tel kadayıfların yarısını hazırlamış olduğumuz karışıma batırıp çıkarıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Her yerinin karışımdan alması için. Yapışmaz bir tavayı yağladıktan sonra kadayıfı tavaya güzelce yayıyoruz.
Tel tel ayırdığımız dil peynirini tavadaki kadayıfın üzerine eşit şekilde yerleştiriyoruz.
Kalan kadayıfı yine yumurtalı karışıma bulayalım ve karıştıralım. Daha sonra tavadaki peynirin üzerini güzelce örtelim bu kadayıf ile. Biraz sıkıştırır gibi yapmakta fayda var. Çünkü börek olacak, yerden dağılmasın.
Böreği tavada  pişireceğiz. Bir yüzünü pişirdikten sonra bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirip o yüzünü de pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder