11 Nisan 2013 Perşembe

Tava Böreği Tarifi

İçindekiler
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet sivri biber
pul biber
tuz

Püf Noktaları

Böreğimizin önce iç malzemesini hazırlayalım ki biz börekle ilgilenirken o biraz dinlensin. Soğanları yemeklik olarak doğrayalım ve sıvı yağ ile tavada sararana kadar kavuralım. Biber seviyorsanız sizde içine ince ince biberleri kıyıp onları da ekleyin ve soğanla kavuralım. Daha sonra kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra baharatlarını ve tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım soğuması için.
Böreği döşemek için geniş ve yapışmaz bir tavayı iyice yağlayalım. Yumurta, süt ve sıvı yağı küçük bir kasede çırpalım. Yağladığımız tavaya 1 adet yufkayı tam ortalı olacak ve fazlalıkları dışarıda kalacak şekilde serelim. Kesinlikle bu kat için içeriye katlamayalım, en son içeri katlayacağız fazlalıkları. Serdiğimiz yufkanın kavada kalan kısmına hazırlamış olduğumuz sütlü karışımdan sürüyoruz.
Daha sonra tekrar 1 adet daha yufka alıyoruz ve onu da üzerine parçalayarak seriyoruz. Her katının üzerine aynı tepsi böreğinde olduğu gibi sıvı karışımdan sürüyoruz bol bol. Sıvı karışımın üzerine de kıymalı içimizden koyup güzelce yayalım.
Tekrar 1 adet daha yufka alalım ve parçalayarak yine tavaya döşeyelim. Onun üzerine de hazırladığımız sütlü karışımdan bolca yayarak sürelim. Karışımdan sonra da kalan içimizi dökelim ve üzerine güzelce yayalım ve tavada Pişirmeye başlıyalım,

0 yorum:

Yorum Gönder