10 Nisan 2013 Çarşamba

Kol Böreği Tarifi


Malzemeler ;
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Adet yumurta
  • 2 Su Bardağı peynir
  • 3 Çay Bardağı süt
  • 4 Adet yufka
  • 1 Adet yumurta sarısı
  • 1 Demet maydanoz
Hazırlanışı ;
Kol böreği için kullanılacak karışımı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Öncelikle süt ,margarin, yumurta ve sütü küçük bir karıştırma kabı içinde iyice karıştırın.
Börek içinde kullanılacak peyniri maydonoz ile karıştırarak harç haline getirin.  Yufkaları açtıktan sonra içine hazırlanan sostan sürerek katlayın. Katladığınız yufka içine peynirli harç ekledikten sonra yuvarlayarak sarın.
Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizerek üzerine kalan sosun tamamını dökün ve 180 derece fırına verin.

0 yorum:

Yorum Gönder