10 Nisan 2013 Çarşamba

Bohçe Böreği Tarifi

İçindekiler

 1 çay fincanı, süt
* 1 çay fincanı, sıvıyağ
* 1 tane, yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
* 1 paket, kabartma tozu
* Peynir+maydon
 1 yumurta sarısı
* Susam, çörek otu
Bohça Böreği Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu alalım, ortasını havuz gibi açalım tüm malzemeyi ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelince yaklaşık yarım saat dinlendirmeye bırakalım. Biz bu arada, iç malzemesini hazırlayalım, bir kaba peyniri alalım üzerine yıkayıp ince kıydığımız maydanozu ilave edelim ve karıştıralım.
Dinlendirdiğimiz hamuru 12 eşit parçaya ayıralım. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım, bezelerin üzerine sıvıyağı ve margarin karışımından sürelim ve üç taneyi üst üste koyarak dört beze grubu hazırlayalım. Bu bezeleri bir saat bekletelim. Süre sonunda bezelerin her birinden 4 üçken parca cıkaralım, üçgen hamurların üzerine peynirli harçtan yeteri kadar koyalım. Bohça şeklinde kapatalım, ters cevirip yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpelim 200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.

0 yorum:

Yorum Gönder