Malzemeler
- 500 gr brüksel lahanası
- 2 adet orta boy soğanı
- 2 adet orta boy havuç
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet kesme şeker
- Su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Brüksel lahanaları ve kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayıklayın. Bol su ile yıkayıp isteğe göre boyuna 2 parçaya bölün.
- Soğanları ayıklayıp ince ince yemeklik doğrayın. Havuçları soyacak yardımıyla soyup doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin. Hafifçe pembeleşince doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
- Ayıkladığınız brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahanaların boyunu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan lahanalara limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.
Zeytin Yağlı Brüksel Salatası Tarifi