Malzemeler
1paket margarin
1fincan şeker
1çaybardağı yoğurt
1çaybardağı sıvıyağ
1paket kabartma tozu
alabildiğine un
pudra şekeri
İçi
4 adet elma
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 kaşık kuru üzüm
Tarif
Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun.
Bu hamuru 20dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve robotta parçalayın. İçine şeker, tarçın ve üzümü karıştırın orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Harç soğuyunca bezeleri elinizle yuvarlayıp açın içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın.
Yarım ay şeklinde yağlı tepsiye sıralayıp 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
Ay Çöreği Tarifi