11 Nisan 2013 Perşembe

Horasan Böreği Yapılışı


İçindekiler
2 haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı tuz
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 yumurta akı
1 kibrit kutusu kadar maya
aldığı kadar un
içi için 2 haşlanmış patates
içi için 1 yemek kaşığı tereyağı
içi için tuz
içi için karabiber
içi için maydanoz
üzeri için 2 yumurtanın sarısı
üzeri için haşhaş, susam veya çörekotu,

Püf Noktaları
Yavaş Yavaş Haşlanmış patatesleri ve tereyağını çatal ile iyice eziyoruz ve karıştırıyoruz. Ezdikten sonra baharatlarını ve maydanozunu ekliyoruz ve harman ediyoruz. Dinlenen hamurumuzu 4 beze haline getiriyoruz. Merdane ile bezenin birisini alıyoruz ve açıyoruz. Açmış olduğumuz hamuru 8 eşit parçaya bölüp içlerine hazırlamış olduğumuz iç patatesimizden koyuyoruz. Tabi yine sigara böreğinde olduğu gibi geniş kısma koyup sarıyoruz. Aslıda hazırlanışı biraz katmer poğaça tarifi ‘nde olduğu gibi. Yinede resimlerde detaylıca görebilirsiniz. İçini koyduktan sonra sarıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş veya susam veya çörek otu serpiyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Tüm hamurlarımız ve malzemeler için aynı işlemi uyguluyoruz. Ardından 200 derecelik fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder