15 Nisan 2013 Pazartesi

Güllaç Tatlısı Tarifi


Malzemeler:
- 1 paket güllaç ( 10-12 adet yaprak yeterlidir kalınlığı size kalmış)
- 2.5 lt süt ( Yarım yağlı tercih edin ağır olmaz )
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3 su bardağı toz şeker
- Üzerini süslemek için arzuya göre; nar, ceviz, antep fıstığı tozu, file fındık ve türevleri :)
Güllacın Püf Noktaları Nelerdir ?
  1. 2 litre süt ve şeker tencereye alınır,çok kaynar olmayacak şekilde ısıtılır.Süt çok aşırı sıcak olmamalı güllaç yaprakları hamur gibi olur.
  2. Yarım litre süt ile sakızlı muhallebi pişirilir.
  3. Dikdörtgen büyük boy borcama güllaç yapraklarını kırarak yerleştiriyoruz.üzerine kepçeyle süt gezdirilir.Her yaprakta aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Orta kısmına geldiğimizde sakızlı muhallebiyi yayıyoruz yaprakları dizmeye devam ediyoruz…aralarına ceviz koyabilirsiniz.
  5. En son kalan süt güllacın üzerine gezdirilir.isterseniz kalan sütü dökmeden önce 1 yemek kaşığı gül suyu ilave edebilirsiniz.
  6. Buz dolabında bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini malzemelerle süslenir…
  7. Yaptığınız gün servis etmeyecekseniz üzerine streç çekmeyi unutmayın üst tabakası kuru ve sertleşir.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder