16 Nisan 2013 Salı

Gül Böreği Nasıl Yapılır



Malzemeler:
2 adet yufka
200 gr beyaz peynir
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yapılışı:
1- Böreğin sosunu hazırlamak için süt, yumurta ve sıvıyağı bir kaseye koyarak çırpın. Peyniri rendeleyin ya da çatal yardımıyla ezin. Yufkaları 4 parçaya bölün.Her parçaya fırça yardımıyla hazırladığınız börek sosundan sürün ve yufkanın size bakan geniş kısmına peynir parçalarını serpiştirin.Yufkayı rulo şeklinde sarın, kendi etrafında dolayıp fırça yardımıyla kalan harçtan üzerine ve yanlarına sürün. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın ve börekleri fırın tepsisine dizin.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder